کریس بانینگتون یک کوهنورد و سرپرستان برنامه‌های فنی در هیمالیا بوده است. او به خصوص برای سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا و تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست شناخته شده است.صعود به دیواره‌های این کوه‌های بلند و خطرناک در هیمالیا نیاز به مهارت‌ها و استعدادهای فوق‌العاده کوهنوردانه دارد، و این دو کوه از جمله بلندترین قله‌های جهان هستند. انجام موفق این صعودها نشان‌دهنده توانمندی و تجربه زیاد کوهنوردی کریس بانینگتون است. در این مطلب از قله با کریس بانینگتون بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.

کریس بانینگتون: مستند سفر به قله‌های آناپورنا و اورست در دهه هفتاد

کریس بانینگتون، برنده کلنگ طلایی دوران


سر کریس بانینگتون در 6 آگوست 1934 در همپستد انگلستان متولد شد. وی را می توان به عنوان یکی از آگاه ترین کوهنوردان دنیا و بی شک از جمله موفق ترین سرپرستان برنامه های فنی در هیمالیا به شمار آورد.
سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا در ابتدای دهه هفتاد میلادی و سرپرستی تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست در نیمه دهه هفتاد از جمله بزرگ ترین کارهایی به شمار می آید که او صورت داد و تاثیر عظیمی در شکل گیری کوهنوردی فنی در هیمالیا داشت.
بانینگتون در حدود 90 بار بر روی قلل هیمالیا بعنوان کوهنورد یا سرپرست صعود، فعالیت کرد و با طراحی و اجرای بیش از 20 صعود بر روی قلل دست نخورده هیمالیا طی 4 دهه پایانی قرن بیستم همواره در راس اخبار کوهنوردی قرار داشت. از جمله کارهای وی می توان به صعودش به اگری به همراه داگ اسکات در سال 1978 اشاره کرد که پس از 20 بار تلاش تنها در سال 2002 تکرار شد. ضمن آنکه طی سال های گذشته بارها در پست هایی همچون ریاست اتحادیه کوهنوردی انگلستان، ریاست پارک ملی انگلستان و ریاست شرکت معتبر برگهاوس، ریاست دانشگاه لنکستر و … به جامعه کوهنوردی خدمت کرد.
او تعداد 14 کتاب در زمینه کوه ها و صعودهایش به رشته تحریر در آورد، مقالات زیادی در نشریات ارائه کرد و در محافل کوهنوردی در اقصا نقاط دنیا حضور یافت و در برنامه های تلویزیونی بسیاری شرکت کرد. وی در ازای خدماتش موفق به کسب مدال انجمن سلطنتی جغرافیا انگلستان شد، در سال 1976 لقب سر را از ملکه دریافت کرد و در سال 1996 به عنوان شوالیه مفتخر شد.
وی همچنان به کوهنوردی جدی و طراحی برنامه های فنی می پردازد و از آخرین کارهایش می توان به صعود قلل فتح نشده هیمالیا اشاره کرد، از جمله طراحی صعود سال 2003 به رشته کوه کولو در هیمالیای هند.
بانینگتون را می توان فردی ورای یک کوهنورد، نویسنده و سخنران دانست. وی هم اکنون بعنوان یکی از طراحان سیاست های تجاری در انگلستان محسوب می شود. او به همراه همسرش وندی در شمال انگلستان زندگی می کند.
بانینگتون نخستین بار در بهار سال 1951 با صعود مسیر تنوره سیاه در صخره های هریسون کوهنوردی را شروع کرد و بعدها به موفقیت های زیر دست یافت:


1960نخستین صعود آناپورنا II به ارتفاع 7937 متر در نپال
1961 دومین صعود نوپتسه 7879 متر نپال
1961 اولین صعود برج مرکزی فرنی، مون بلان فرانسه
1961 اولین صعود یک انگلیسی به دیواره آیگر در سوئیس
1961 نخستین صعود برج مرکزی پائن در پاتاگونیا
1970 سرپرست صعود به دیواره جنوبی آناپورنا
1972 سرپرست صعود دیواره جنوب غربی اورست (صعود تا 8300 متر)
1973 نخستین صعود قله براماه 6411 متر در کشمیر هند
1974 نخستین صعود چانگابانگ 6864 متار در هیمالیای گاروال، هند
1975 سرپرستی نخستین صعود دیواره جنوب غربی اورست
1975 نخستین صعود قله اگری 7284 متر در پاکستان
1975 سرپرستی تیم انگلستان در صعود به جبهه غربی کی 2، پاکستان
1980 سرپرستی نخستین صعود به قله کونگور 7700 متر در کولان شان، چین
1982 سرپرستی تیم انگلستان در صعود جبهه شمالی اورست
1983 نخستین صعود قله غربی شولینگ 6501، گانگوتری، هند
1983 نخستین انگلیسی فاتح کوه وینسن 4897
1985 صعود قله اورست به همراه تیمی از کوهنوردان نروژ

منبع : meisamroudaki.ir
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخ...
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن ح...
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی ...
کلیه حقوق سایت متعلق به قله می باشد
2019-2024