اسکی یکی از پر آسیب ترین ورزش ها بخصوص در کسانی است که به صورت تفریحی و نه حرفه ای به این ورزش می پردازند. در اسکی بیشترین آسیب ها بدنبال زمین خوردن ایجاد می شود. ضربه به سر، آسیب های شانه و شکستگی ها از جمله شایعترین آسیب های اسکی هستند. آسیب های رباط صلیبی قدامی و آسیب های شست دست هم در اسکی شایع هستند. در این مقاله از قله شما با آسیب های ورزش اسکی بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.

آسیب های ورزشی در اسکی و راه های مقابله با آن

آسیب های ورزشی در اسکی


مهمترین آسیب های حین اسکی عبارتند از
ضربه به سر
ضربه به سر معمولا بدنبال زمین خوردن و یا اصابت مستقیم شیء به سر ایجاد می شود. ضربات وارده به سر یکی از خطرناکترین آسیب های ورزشی بوده و ۲۰-۱۰ درصد کل اسیب های حین اسکی را شامل می شوند. ضربه به سر می تواند موجب آسیب های متعددی شود.
زخم های سر و صورت، شکستگی های جمجمه، خونریزی های مغزی و کانکاشن concussion از جمله آسیب های وارده به سر بدنبال ضربه به آن هستند. کانکاشن آسیبی است که به علت حرکت شدید مغز درون جمجمه ایجاد می شود. اگر کانکاشن خفیف باشد شخص دچار عدم تعادل، گیجی و اختلال حافظه می شود.
در حالات شدید کانکاشن می تواند موجب سردرد، سفتی گردن، گیجی، تاری دید و حتی کاهش سحطح هوشیاری گردد. استفاده از کلاه ایمنی و استفاده از مسیرهایی که متناسب با سطح مهارت اسکی باز است می تواند از شدت این آسیب ها بکاهد.
آسیب شست
شایعترین آسیب نوعی کشیدگی رباط در مفصل متاکارپوفالانژیال شست است که به آن gamekeepers’ thumb می گویند. این آسیب به علت کشیدگی بیش از حد و یا پارگی یکی از رباط های جانبی این مفصل شست دست ایجاد می شود.
به دنبال زمین خوردن و یا حرکات شدید، دسته چوب اسکی بشدت شست را به سمت عقب حرکت داده و آن را از دیگر انگشتان دور می کند. این حرکت شست موجب آسیب رباط جانبی آن می شود.
آسیب رباط های زانو
آسیب های زانو ۴۰-۳۰ درصد کل صدمات بدنی حین اسکی را شامل می شود. شایعترین آنها، آسیب رباط جانبی داخلی زانو است که معمولا به علت کشیده شدن ساق به طرف خارج بدن ایجاد می شود.
آسیب رباط صلیبی قدامی زانو هم می تواند به علت پیچیده شدن زانو ایجاد شود. پریدن، فرود آندن روی زمین، باز شدن پاها از هم، برخورد به اسکی باز دیگر و حتی زمین خوردن می تواند موجب این آسیب ها گردد.
پارگی منیسک
پیچش و چرخش ناگهانی یک زانوی خم شده می تواند موجب پاره شدن منیسک زانو شود. این پارگی معمولا با احساس یک صدا است و بدنبال آن زانو دردناک وسپس متورم می شود.
مشکلات مفصل پاتلوفمورال
مفصل پاتلوفمورال همان مفصل بین کشکک و زانو است. به علت اینکه در اسکی زانو بیشتر در حالت خم قرار می گیرد فشار زیادی به سطح مفصلی پشت کشکک وارد می شود. این فشار می تواند موجب بروز دردهای این مفصل به علت کندورمالاسی کشکک شود.
دررفتگی زانو
دررفتگی های زانو در اسکی می تواند بصورت دررفتگی کشکک و یا دررفتگی مفصل اصلی زانو ایجاد شود. دررفتگی زانو آسیب بسیار شدیدی است و وقتی ایجاد می شود که اکثر رباط های اطراف و داخل زانو کاملا پاره شده و زانو پایداری خود را بطور کامل از دست می دهد.
کمردرد
کمردرد در اسکی بازهای تازه کار به این علت ایجاد می شود که در این ورزش کمرمعمولا در حالت خم به جلو است. ضعف عضلات ستون مهره و شکم از عوامل زمینه ساز کمردرد است.
آسیب های ستون مهره
این آسیب ها معمولا در دیگر ورزش ها کمتر دیده می شوند ولی در اسکی به علت سرعت زیاد و غیر قابل پیش بینی بودن محیط این آسیب ها دیده می شوند. آسیب های ستون مهره می توانند بدنبال زمین خوردن و یا اصابت به عوارض محیطی ایجاد شوند. مهمترین آسیب های ستون مهره شکستگی های آن است. شکستگی های شدید می توانند موجب آسیب نخاع شوند
آسیب های شانه
شانه از محل های شایع آسیب در اسکی است شایعترین مشکل شانه در اسکی آسیب روتاتور کاف است. این آسیب ها می توانند بصورت التهاب تاندون مشترک روتاتور کاف و بروز علائم ایمپینجمنت باشند و یا بر اثر شدت ضربه پارگی روتاتور کاف ایجاد شود.
دررفتگی شانه
دررفتگی شانه معمولا به علت زمین خوردن یا تصادمات شدید ایجاد می شود. حرکت شدید و ناگهانی اندام فوقانی به پشت و بالا می تواند موجب دررفتگی شانه شود. شانه دررفته بشدت دردناک شده و شکل ظاهری آن تغییر میکند.
شکستگی
تقریبا هر نوع شکستگی می تواند در اسکی ایجاد شود. یکی از شایعترین شکستگی ها در اسکی شکستگی استخوان ترقوه است.
چگونه می توان از بروز آسیب در اسکی پیشگیری کرد
اسکی از ورزش های پر آسیب است. سرعت زیاد و غیر قابل پیش بینی بودن مسیر حرکت از عواملی است که احتمال آسیب های ورزشی در اسکی را زیاد می کند. مانند هر ورزش دیگر داشتن بدنی آماده مهمترین اصل در پیشگیری از آسیب های ورزشی است.
انجام نرمش های کششی و تقویت عضلات بدن، افزایش مهارت های ورزشی و استفاده از وسایل ورزشی استاندارد و وسایل ایمنی و انتخاب مسیر اسکی متناسب با میزان مهارت اسکی باز از جمله مهمترین اصول پیشگیری از آسیب های ورزشی در اسکی است.
بسیاری از این آسیب ها در ساعات پایانی روز که مردم خسته هستند ایجاد می شود. آنها در این ساعات می خواهند از آخرین لحظات روز استفاده کنند و دور آخرشان را هم بروند و اینجاست که خطر در کمین است. در مواردی که بدن ورزشکار در شرایط مناسبی باشد ولی احساس خستگی می کند یا درد دارد باید ورزش را متوقف کند. در این صورت احتمال بروز آسیب کم می شود.
جلوگیری از آسیب های اسکی
برای کم کردن احتمال آسیب های ورزشی در حین انجام ورزش های زمستانی به نکات زیر دقت کنید
    هرگز تنها ورزش نکنید
    قبل از شروع ورزش مطمئن باشید بدن شما سر فرم است
    قبل از شروع حتما بدن خود را گرم کنید
    حتما از وسایل مناسب مثل کلاه ایمنی و عینک و دستکش مناسب استفاده کنید
    حتما کنترل کنید وسایل شما سالم است
    لباس های شما باید چند لایه باشند بطوریکه شما را گرم و خشک نگه داشته و از باد محافظت کنند. چند لایه باشند تا بتوانید مقدار آنها را برحسب شرایط محیط کم و زیاد کنید
    از قواعد ورزش پیروی کنید
    یاد بگیرید که چگونه در موقع لزوم بطور اصولی و کنترل شده زمین بخورید
    به هواشناسی در مورد کاهش درجه حرارت و یا ورزش طوفان در ساعات پیش رو توجه کنید
    اگر سرما زده شده اید سریعا به پناهگاه بروید. مطمئن باشید همراهان شما می دانند در موقع خطر چگونه باید به هم کمک کنند
    قبل و در حین و بعد از ورزش آب زیاد بنوشید
    وقتی خسته هستید یا درد دارید ورزش نکنید.
نویسنده: دکتر مهرداد منصوری “متخصص ارتوپدی”
منبع : ایران ارتوپد
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخ...
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن ح...
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی ...
کلیه حقوق سایت متعلق به قله می باشد
2019-2024